top of page

Fiatal csapattal, visszatérőkkel és új igazolásokkal vág neki a szezonnak a Lakiteleki TE - interjú

Hamarosan kezdetét veszi a bajnokság a Lakiteleki TE számára, ezért összeszedtük, mit érdemes tudni a csapatról. A célokról és kihívásokról a vezetőedzőt, Kemenes Györgyöt kérdeztük.

Borítókép: Magyar Péter


Fiatalok, visszatérők és új érkezők a lakiteleki keretben


24 év – körülbelül ilyen átlagéletkorú kerettel vág neki a következő szezonnak a Lakiteleki TE csapata. A nagyjából 25 fős keret részben a tavalyi csapatra épül, de kiegészült az ificsapatból érkező fiatal játékosokkal, néhány visszatérővel és új igazolásokkal is. Előbbire azért is volt lehetőség, mert az U19-es bajnokság helyett idén az U16-ra és az U13-ra épül a lakiteleki utánpótlásképzés, de fiatalabb korosztályokban, így a Bozsik-programos U7-U9- és U11-ben is focizhatnak a gyerekek (róluk egy későbbi cikkben írunk majd).


A fiatalos csapat tehát nem véletlen.

„Mindenképpen egy új generáció kialakítása a cél helyi, illetve helyi kötődésű fiatalokból, akik a lakiteleki csapatban szeretnének focizni”

– mondja a keretről Kemenes György vezetőedző. A cél pedig teljes mértékben teljesül is idén, hiszen a keret valóban lakiteleki és környékbeli játékosokra épül, kiegészülve néhány tapasztalt légióssal, akiktől a helyi „öregek” mellett szintén tanulni tudnak a fiatalok.

Kemenes György vezetőedző éppen utasítást ad a csapatkapitánynak, Győri Sándornak. Fotó: Magyar Péter


A visszatérők, Anka Benedek és Varga Sándor a KLC-től igazoltak haza nevelőegyesületükhöz. Anka Benedek leginkább sebességével tudja segíteni a támadásokat, Varga Sándor pedig a középpálya mellett akár a védelemben is bevethető. Szintén a KLC-től érkezett Márton Ádám, aki a védelemben jelenthet majd opciót. Labdabiztosságával leginkább a középpályán jelent majd erősítést Szólát Kevin, aki az előző szezonban a Tiszakécske megye I-es és U19-es csapatában játszott. Benkó Bence személyében kapust is igazolt a Lakitelek, ő Ágasegyházáról érkezett és opciót nyújt a már előző szezonban és védő Balla József mellett.


Lakiteleki TE – 2023/24-es szezon – érkező és távozó felnőtt korú labdarúgók:


Érkezők: Anka Benedek (KLC), Varga Sándor (KLC), Márton Ádám (KLC), Benkó Bence (Ágasegyháza), Szólát Kevin (Tiszakécske)

Távozók: Czakó Kristóf (Tiszakécske), Sáfár Máté (Nyárlőrinc), Kiss Gergely (Tiszaug), Kiss András (Tiszaug), Varga Dániel (Nyárlőrinc), Ivicz Gábor (Nyárlőrinc)


Várható bő keret: Anka Benedek, Balla József, Benkó Bence, Dóka Dávid, Faragó Martin, Győri Sándor, Hencz Viktor, Illés Bálint, Illés Kristóf, Kakó Csongor, Kakó Lukács, Kotvics Dominik, Kovács László, Kovács Máté, László Zsolt, Magyar Dániel, Magyar Péter, Márton Ádám, Steklács János, Szabó Ádám, Szólát Kevin, Tamásy Krisztián, Tamásy Roland, Tombácz Barnabás, Varga Sándor, Vörös Attila


Az érkezőkkel tehát minden csapatrészt sikerült megerősíteni, a bő keret pedig egyrészt versenyhelyzetet teremt, másrészt az esetleg hiányzók pótlásában is segít. „Számomra a legfontosabb, hogy ők akartak ide igazolni, illetve hazajönni. Meggyőződésem, hogy hosszútávon segíteni tudnak a csapatnak” – mondja az érkezőkről Kemenes György.

Az idei szezonban fontos lesz a fiatalok beépítése a csapatba. Fotó: Magyar Péter

A becsületes helytállás lesz a cél


A fiatal keret egyben azt is jelenti, hogy idő kell majd az összeszokottsághoz és a rutin megszerzéséhez. Kemenes György szerint éppen ezért az elvárás ebben az évben a becsületes helytállás és győzelemre játszás lesz, a legnagyobb kihívást pedig az jelenti majd, hogy egységes tud-e lenni a csapat a legnehezebb pillanatokban is. „Minden azon múlik, hogy forró szívvel, de hideg fejjel tudunk-e majd játszani, és hogy mennyire hiszünk magunkban és egymásban” – mondja.

A csapategység idén is nagyon fontos lesz. Fotó: Magyar Péter


Az egység megteremtésének érdekében a felkészülési szezonban több mérkőzést is játszott a csapat. A cél az volt, hogy az ellenfél lehetőleg magasabb osztályból érkezzen (Lajosmizse, KLC, Hírös Ép, Kunszentmárton, Tiszakécske, Újhartyán), hogy gyakorolni lehessen a védekezést és a labdakihozatalokat nagyobb nyomás esetén is. Az eredmények ilyen szempontból tehát másodlagosak voltak, nem ez, hanem az erőnléti terhelés és a csapategység építése volt az elsődleges cél.


A nyári felkészülési szezon egyébként sem egyszerű egy amatőr bajnokságban. „Mivel amatőr labdarúgásról beszélünk, a munkahelyi elfoglaltságok és a szabadságolások nagymértékben befolyásolták az edzéslátogatottságot. Ezért nem tudok teljesen elégedett lenni a felkészüléssel, de el kell mondanom azt is, hogy a srácok amikor csak tudtak, ott voltak az edzéseken, edzőmérkőzéseken, többen még külön edzéseket is végeztek a megadottak szerint” – mondja a vezetőedző a nyári munkáról.


A felkészülés mellett a szurkolóknak is fontos szerepük lesz Kemenes György szerint.

„Számomra a szurkolók mindig a 12. játékosunk, akik erőt adnak a legnehezebb pillanatokban, akik együtt sírnak és nevetnek a csapattal. Most igazán nagy szükség lesz a támogatásukra, hogy a fiatal csapatunk fejlődni tudjon, és érezze a szeretetet, a türelmet, a bizalmat.”

A szurkolók mindent megtettek a jó hangulatért az előző szezonban. Fotó: Magyar Péter


Kilenc csapattal és három fordulóval rendezik meg idén a bajnokságot


Idén mindössze 9 csapat lesz a II. osztályú bajnokságban, ilyen kevés indulóra nem sok példa volt korábban. Az alacsony létszámot úgy ellensúlyozzák, hogy a csapatok háromszor mérkőznek meg egymással, így összesen 24 fordulóból áll majd a bajnokság. A kevés induló egyben azt is jelenti, hogy nem lesz olyan csapat, amelyik lefelé lógna ki a mezőnyből, így senki számára nem lesz biztos győzelem, minden pontért meg kell majd küzdeni.

A Bács-Kiskun vármegyei II. osztály 2023/24-es kiírásának csapatai. Forrás: MLSZ Adatbank


A kevés induló más problémákat is okozhat a szezonban. „Nagyon elszomorító, hogy ennyire visszaesett a csapatok létszáma. Ez így egy csonka bajnokság, a sorsolás miatt pedig a harmadik körben biztosan lesz olyan csapat, amelyik hátrányos helyzetbe fog kerülni azért, mert idegenben kell kétszer megmérkőznie a riválisával. Ez befolyásolhatja akár a bajnokság végkimenetelét is” – magyarázza Kemenes György a háromfordulós lebonyolítás nehézségeit.


A bajnokság a Lakitelek számára különösen nehéz mérkőzéssel kezdődik, mivel az újonc Apostag otthonába látogatnak. A hazaiak az előző szezonban 103 lőtt és mindössze 18 kapott góllal zárták második helyen a III. osztály nyugati csoportját, feljutóként pedig minden bizonnyal különösen motiváltak lesznek hazai közönségük előtt.

Az első forduló mérkőzései. Forrás: MLSZ Adatbank


Kemenes György ezt az első meccset, valamint – természetesen – a Lakitelek-Nyárlőrinc derbiket várja a legjobban, melyek tavaly is izgalmas mérkőzéseket hoztak.

Fotó: Magyar Péter


A szezon a Lakitelek számára idegenben, augusztus 27-én startol. Az első hazai mérkőzést Kunszállás ellen játssza a csapat szeptember 2-án szombaton, 16:30-as kezdéssel, az első Nyárlőrinc elleni derbi pedig október 7-én lesz szintén hazai pályán.

Az őszi szezon sorsolása a Lakiteleki TE számára. Forrás: MLSZ Adatbank


A csapat szerepléséről igyekszünk majd mi is időközönként beszámolni, valamint interjúkon keresztül megmutatni azt is, mi történik a kulisszák mögött. A további hírekért és cikkekért kövessétek oldalunkat Facebookon és Instán is!

264 megtekintés

Comments


bottom of page