top of page

Generációk találkoztak a májusi Gondolatszikrákon

Májusban is volt Gondolatszikrák beszélgetés, ezúttal a Lakiteleki Tisza Nyugdíjas Klubbal szerveztünk közös alkalmat.

Témánk ezúttal a generációk közötti párbeszéd volt a májusi Gondolatszikrák beszélgetésen, amit előbb sós sütemények kóstolásával, majd gyermekkori történetekkel indítottunk el. Arról beszélgettünk, mivel játszottunk gyerekként, és öröm volt hallgatni, mennyi közös pont jött elő. A bunkerépítés és a babázás generációkon átívelően megjelent.

A második részben szoba került az elmagányosodás is, amit talán a legtöbben időskori problémaként azonosítanak, valójában minden generációt, különösen a huszonéveseket is jelentősen érinti.

A megoldásra pedig egy lehetséges mód a harmadik terek újbóli felfedezése az otthon és a munkahely után. Ilyen harmadik terek például a művházak, közösségi terek, parkok, de a klubok és a nyitott programsorozatok is. Ezek lehetőséget adnak arra, hogy a családunkon és a barátainkon túl másokkal is kapcsolódni tudjunk, új embereket és nézőpontokat ismerjünk meg, és közben átadjuk a tudást egymás között.

Mi is ezért dolgozunk, hogy a Gondolatszikrák beszélgetések alatt egy ilyen biztonságos, befogadó harmadik teret hozzunk létre, ahol helyreállíthatjuk a társadalmi kapcsolatainkat, például a generációk között is.

Köszönjük a részvételt és a segítséget a szervezésben a Lakiteleki Tisza Nyugdíjas Klubnak, a Művháznak pedig a helyszínt. Na meg persze mindenkinek az aktív és értékes részvételt, aki eljött erre a szombat délutánra.


Comments


bottom of page