top of page

jan. 28., Szo

|

Lakitelek

Gondolatszikrák S1E4: Pályaválasztás középsuli után és bármikor az életben

Hamarosan itt a felvételi jelentkezés határideje, ennek apropóján a negyedik Gondolatszikrák témája a pályaválasztás és a karriertervezés lesz.

Gondolatszikrák S1E4: Pályaválasztás középsuli után és bármikor az életben
Gondolatszikrák S1E4: Pályaválasztás középsuli után és bármikor az életben

Idő és helyszín

2023. jan. 28. 18:00 – 22:00

Lakitelek, Lakitelek, Széchenyi krt. 46, 6065 Hungary

Az eseményről

Az első részben középiskolai és egyetemi tanárokkal, szakértőkkel járjuk körbe, mit érdemes átgondolnia ma egy fiatalnak, amikor továbbtanulási irányt, szakmát választ. Tényleg ezen a döntésen múlik minden, vagy később is lehet váltani? Hogyan találhatunk magunknak olyan hivatást, amit később is szeretni fogunk, és hogyan készülhetünk fel a jövő kihívásaira?

Nemcsak az egyetemekről szeretnénk beszélni, hanem a szakképzési lehetőségek is szóba kerülnek majd. A karriertervezés ráadásul az életben mindig aktuális, így a diákok mellett bárki másnak hasznos lehet a részvétel. Megéri például munkatapasztalat után ismét iskolapadba ülni, vagy új karrierutat választani?

A második részben beszélgetést kezdeményezünk a résztvevő középiskolás és egyetemista, szakmát tanuló vagy pályakezdő fiatalok, valamint a szakemberek és a további érdeklődők között. Érdemes kérdésekkel is készülni, ugyanis a Gondolatszikrákon mindenkit meghallgatunk és minden felmerülő kérdésre igyekszünk válaszolni a legjobb tudásunk szerint.

A héten az eseményben tesszük közzé vendégeink rövid bemutatkozását, így érdemes lesz követni bejegyzéseinket!

Vendégeink:

  • Barta József, történelem-filozófia szakos középiskolai tanár, emelt szintú töri érettségire készíti fel a középiskolás diákokat
  • Felföldi-Szűcs Nóra, a Budapesti Corvinus Egyetem adjunktusa, a Vállalati Pénzügyek Tanszék vezetője
  • Labancz István, kémia szakos középiskolai tanár, pályaorientáció területen szakvizsgázott és egyéni tanácsadásban is segíti a diákokat
  • Madariné Ádám Györgyi, tanár, a Kecskeméti Szakképzési Centrum főigazgató-helyettese

Szeretettel várunk tehát mindenkit, gondolkodjunk közösen arról, mit hoz majd a jövő, és milyen úton érdemes elindulni felé!

Esemény megosztása

bottom of page